Les candidatures comuns del Baix Llobregat es reuneixen amb Ernest Urtasun i Ska Keller a Castelldefels per reivindicar polítiques ecologistes des dels municipis per la lluita contra el canvi climàtic.

“Estem en una emergència climàtica” ha comentat Ska Keller, representant dels Verds Alemanys i candidata a Presidenta de la Comissió Europea pel Partit Verd Europeu, “ I els Verds som l’única garantia per generar les polítiques necessàries per fer-hi front”.

Ernest Urtasun, candidat al Parlament pels comuns, ha destacat que els municipis tenen en aquesta lluita un paper fonamental, i que les candidatures de l’espai dels comuns al Baix Llobregat tenen molt clares les prioritats i l’agenda ecologista en les seves propostes. “Votar comuns és votar verd, votar comuns és prioritzar polítiques valentes per garantir un futur ambientalment sostenible”, comenta Urtasun.

La protecció dels espais naturals i agrícoles de la nostra comarca i la potenciació de la seva biodiversitat ha estat un dels principals eixos de treball de la nostra gent. Però per garantir el nostre futur i el de les properes generacions cal actuar també en canvis estructurals que han de venir de mans de l’economia verda i circular, el residu zero, la transició energètica, una mobilitat sostenible i segura que ens asseguri un aire net i fórmules que garanteixin la gestió de recursos estratègics com l’aigua o l’energia des de l’interès i el control públic.

Així ho han reivindicat en nom de totes les candidatures els i les caps de llista de poblacions referents de l’espai polític al Baix Llobregat com l’Anna Martínez (Santa Coloma de Cervelló), Candela López (Castelldefels i Coordinadora de Catalunya en Comú), Lluís Mijoler (El Prat de Llobregat), Claudio Carmona (Cornellà de Llobregat), Jordi Gil (Sant Vicenç dels Horts) o Lídia Muñoz (Sant Feliu de Llobregat).

El Baix Llobregat, una comarca que ha patit importants cicatrius ecològiques, ha sabut recuperar espais vertebradors de la seva identitat com el riu Llobregat, salvar de la pressió especuladora els terrenys del Parc Agrari, i identificar les prioritats polítiques de l’agenda verda comarcal pels propers anys. En aquesta agenda compartida, el lideratge de l’espai dels comuns i en conseqüència de l’agenda verda i mediambiental, ha estat definitiu.