El 7 d'abril de 2021 va tenir lloc el #PledelPrat del mes d’abril! Aquí tens el resum dels principals acords del Ple.

 

Noves inversions per millorar El Prat!

La solvència i la bona gestió de govern ens permet invertir allà on més es necessita. Per això, sumem 12 milions d’euros per seguir millorant la nostra ciutat.

- Millorar l'espai públic i els equipaments municipals, com per exemple asfaltant els carrers que estan en mal estat, pacificant els carrers perquè passin menys cotxes i tinguem més espai per passejar o anar en bici de forma segura, arreglant i millorant enllumenat, neteja o clavagueram. També apostem per una ciutat verda, per això impulsem la transició energètica instal·lant plaques fotovoltàiques a les teulades dels edificis municipals i promovent l’agrigultura local per consumir producte de km 0 i dinamitzar l’economia.

- Reforçar serveis socials. La pandèmia ha posat sobre la taula la necessitat de tenir uns serveis socials forts. Després de triplicar el pressupost al 2020, afegim 500.000€ per carregar targetes moneder o seguir portant àpats als domicilis.

- Fons de contingència per futures emergències que puguin sorgir. Tothom ens avisa que aquesta ha estat al primera d’altres futures pandèmies, i al Prat som previsors i ens preparem per poder destinar, de forma urgent, partides que cobreixin les necessitats que puguin sorgir.

 

Aprovació del Pla Local d’Habitatge

Tothom té dret a un habitatge digne. Sota aquesta premisa, i per aconseguir-ho, aprovem aquest pla. Com ho farem?

- Ampliant el parc d’habitatge amb preus assequibles i de caràcter social

- Rehabilitant, mantenint i conviure al parc existent millorant l’eficiència dels edificis i promoure l’estalvi energètic

- Garantir l’accés a l’habitatge a tothom, en especial als col·lectius ens risc d’exclusió residencial

- Controlar el preu del lloguer. Com vam aprovar al darrer ple, El Prat és un mercat d’habitatge tens, per la qual cosa demanem controlar els preus per garantir que siguin accessibles i justos. L’habitatge és un dret bàsic, no es pot fer servir per especular.

 

Carrerer més democràtic!

Per compromís democràtic i per deixar d’homenatjar a un rei corrupte i representant d’una institució anacrònica, el Passeig Joan Carles I passa a ser Passeig Lluís Serra.

 

Saps qui era Lluís Serra?

Lluís Serra, nascut el 1903 a Manresa, va ser treballador de la Paperera des de 1921, militant del PSUC i va ser escollit alcalde del Prat el 1938 en plena Guerra Civil. Als pocs mesos va dimitir per poder anar al front per lluitar i defensar els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat. En ser capturat, va ser afusellat al Camp de la Bota el 18 de novembre de 1939, als 36 anys.

 

Declaració institucional pel 90è aniversari de la II República

El 14 d’abril del 1931, després d'unes eleccions municipals, la majoria absoluta republicana va fer fugir al rei Alfons XIII i va donar pas a una republica democràtica.

A més de l'alcalde Lluís Serra, els regidors del Prat Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat també van ser afusellats pel franquisme. Per tenir-los presents, a ells i la seva lluita, es va aprovar la instal·lació d'una placa amb els seus noms al Saló de Plens de l'Ajuntament.

 

Declaració institucional de recolzament al poble sahrauí

El Sàhara Occidental, legalment, està sota la sobirania espanyola. Des del Prat reconeixem al govern legítim de la República Àrab Sahrauí Democràtica i al Front Polisari, i instem al govern de l’Estat espanyol que completi la desconolització i organitzi el referèndum al que es va comprometre el 1974. La situació en la que viuen milers de persones des de fa 40 anys és insostenible: exigim el respecte dels Drets Humans!

Fem el Prat del futur amb habitatge assequible i accessible per a tothom, reforçant serveis socials perquè ningú no es quedi enrere i impulsant un carrerer més democràtic i representatiu!