El Prat que volem

Lluís Mijoler, Alcalde del Prat de Llobregat

La decisió d’encapçalar la candidatura d’El Prat en Comú es justifica, en primer lloc, per la confiança que em dona haver estat escollit com a alcaldable pel meu grup polític d’origen, Iniciativa. Aquesta elecció va ser fruit d’un procés de primàries en què vaig rebre l’aval per a presentar-me d’una molt àmplia majoria de la militància i el vot pràcticament unànime en les votacions posteriors.

 

La situació política actual és, sense dubte, excepcional: tant pel bloqueig institucional que estem patint derivat del “procés”, com per la involució democràtica i en drets que el neoliberalisme heteropatriarcal ve imposant des de ja fa uns anys (i més encara com a conseqüència de l’estafa social de “crisi econòmica”); tot plegat ens obliga a reforçar que el nostre principal desafiament polític des del municipalisme, com a força d’esquerres i transformadora, és i continua sent la cohesió social i la defensa dels serveis públics gratuïts i de qualitat.    

 

Només la dedicació, la passió i la generositat de les persones que integrem l’espai farà possible assolir els objectius que ens plantegem. No podem oblidar que som hereus del treball realitzat pel grup municipal d’ICV-EUiA (i la seva història) que es qualifica, internament i externament, com a molt positiu. Liderats per la figura d’en Lluís Tejedor s’ha aconseguit crear un equip polític cohesionat que treballa amb honestedat per a millorar el dia a dia de totes les persones de la nostra ciutat. 

 

La continuïtat d’experiència i la il·lusió renovada faran possible mantenir l’excel·lència en la gestió i la implementació de polítiques d’esquerres basades en els valors de la nostra comunitat: igualtat, equitat i diversitat. I tenint en compte que per a la transformació social ens cal un canvi en les consciències de les persones, amb informació i capacitat crítica, això passa fonamentalment per l’educació, la cultura i l’enfortiment de la comunitat. Una aposta a llarg termini que ens obliga a ser generosos per a les properes generacions.

 

La clau de l’èxit electoral passa pel treball en equip i l’honestedat i ètica de la nostra conducta com a gestores d’aquest bé comú, posant a la ciutadania en el centre de l’administració. Un treball de govern obert dirigit a implicar a tothom en la coproducció de polítiques públiques, ajudant d’aquesta manera a enfortir el pensament crític. Estem orgulloses de la nostra trajectòria al front de l’Ajuntament del Prat, i som a l’hora responsables amb el que hem fet i amb el que aspirem.

 

La nostra proposta ha de ser seriosa i compromesa amb la capacitat de govern que se’ns exigeix, i la meva candidatura representa aquesta competència i preparació que ha de ser determinant en la victòria electoral. No es tracta de fer volar coloms sinó de demostrar amb fets que la nostra proposta és la millor per al futur del Prat.

 

El recorregut fet fins ara és llarg, però encara ens queda molt per a arribar on volem. Aquesta candidatura respon a la ferma convicció que és possible la continuïtat d’un camí que hem construït de lluny i que volem seguir construint conjuntament per a anar encara més lluny. No oblidem qui som ni d’on venim cadascuna, però sobretot sabem què volem ser i on volem anar juntes.

 

Us dono les gràcies per aquesta oportunitat per a encapçalar aquest repte, i accepto la responsabilitat en la confiança de comptar amb el vostre suport. 

 

Gràcies per fer-me partícip d’aquest desafiament que les properes eleccions municipals representen per a la nostra confluència, El Prat en Comú, i la nostra ciutat, El Prat. Es pot, sí que es pot, ho hem demostrat i ho seguirem fent.